LİNDEROTH GALATASARAYDA,LİNCOLN YOLDA
"Büyük bir kulüpteyim"
Yeni transferlerimizden Linderoth, imza töreninde açıklamalarda bulundu
Galatasaray'ın bu sezonki ilk yabancı transferi Linderoth, Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza töreniyle resmen Galatasaraylı oldu. 3 yıllık sözleşmeye imza atan Linderoth kendinden emin açıklamalarda bulundu. İmza töreninde Linderoth şunları söyledi: "Burda olduğum için çok mutluyum. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte olduğum için sevinçliyim. Başarılı olmak için çok çalışacağım. Galatasaray çok büyük bir kulüp, burda oynamak her futbolcu için çok önemli bir fırsattır. Galatasaray'da bazı oyuncuları ismen tanıyorum, bunlar; Hasan Şaş, Song, ve Hakan Şükür. Türkiye'ye karşı da bir çok defa oynadım bu nedenle oyuncuları tanıyorum. Büyük oyuncuların yerini doldurmak gerçekten zordur, ben Arif Erdem ile aynı forma numarasını taşıyacağım ve elimden geleni yapacağım.
"Gelmemde Lyung etkili oldu"
Feldkamp ile ilk kez çalışacağım, kendisinin Galatasaray ile büyük başarılara imza attığını biliyorum ve böyle önemli bir teknik adamla çalışacağım için heyecanlıyım. Roger Lyung'tan Galatasaray ve Türkiye hakkında çok güzel şeyler duydum, bunlar benim gelmemde ve kararımı vermemde etkili oldu. Çalışmayı seven bir orta saha oyuncusuyum, orta sahada benim görevim yer tutmak, top kapmak ve basit bir şekilde oyunu önümdeki oyunculara açacak şekilde devam ettirmek. Bu orta saha oyuncularının daha iyi ileri çıkmalarını sağlıyor. Türkiye'de futbolun çok iyi bir düzeyde olduğunu düşünüyorum. Milli Takım'ın durumu ve kulüp takımlarının durumu bunu gösteriyor. Gelmeden önce Frederick Risp ile de konuştum, kendisi bana Türkiye'de futbolun çok iyi düzeyde olduğunu söyledi.
Everton'a gittiğimde takımın başında Walter Smith vardı. Daha sonra kendisi ayrıldı yeni bir hoca geldi. Bu benim için bir talihsizlikti, herşeye sıfırdan başlamış gibi oldum. Daha sonra Japonya'daki Dünya Kupası'nda sakatlandım, bir sonraki sene sadece 25 maç oynayabildim. Bu sebeple kendime daha fazla şans bulabileceğim bir takım bulmaya karar verdim. O sırada Kopenhag'ın teklifi geldi ve bu teklif çok cazipti, ben de değerlendirdim. Galatasaray'da uyum sorunu yaşayacağımı zannetmiyorum ve çok kolay uyum sağlayacakmışım gibi gözüküyor."
"27 Haziran'a kadar transferi bitirmek istiyoruz"
Linderoth'un imza töreninde Adnan Sezgin de hazır bulundu. Sezgin şunları söyledi: "Bu senenin ilk yabancı transferi olan Linderoth ile beraberiz. Bu transferin kulubümüze hayırlı olmasını diliyoruz. Diğer yabancı transferleriyle ilgili önemli gelişmeler var, çok yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Görüştüğümüz isimler, önemli isimler bu nedenle bu tür transferler kolay olmuyor. Bizim bütün amacımız ayın 27'sinden önce transerlerimizin büyük bölümünü bitirmek. Transfer görüşmelerimizin gazetelere yansımalarının olumsuz etkilerini yaşıyoruz ve bu nedenle transerde sona yaklaşmadan bir bilgi vermeyeceğim.
Bir çok oyuncuyla pazarlıklarımızda bu haberler fiyat artışı veya başka gelişmelere yol açıyor. Gönderilecek oyuncular hakkında resmi bir açıklama yapmadık, gidecek oyuncular kafamızda belirli. Futbolcularımızla sürekli görüşüyoruz. Hasan Kabze ile ilgili ise hiçbir gelişme yok. Kaleci transferi düşünmüyoruz. Üç kalecimiz var, onlara güveniyoruz.
Seyrantepe Projesi'ne çok emek verildi, çok süre harcandı, inşallah bizim iyi bir yuvamız olur. Kapasite olarak 52 bin çok iyi bir kapasite. Ali Sami Yen'de çok eksiklerimiz var, Avrupa kupalarındaki mücadelelerde bir çok sorun önümüze çıkıyor. Seyrantepe Projesi yalnızca bizim için değil Türkiye için de önemli bir kazanç.
"İtiraz hakkımızı kullanacağız"
Beş maç ceza ile ilgili gerekli tüm başvuruları yapacağız. İtiraz hakkımızı kullanacağız ve tahkime gideceğiz. Transfer konusundaki sıkıntılarımızdan biri olarak tribünlerde yaşanan olayları da sayabiliriz. Bunlar transfer etmek istediğimiz oyunculara olumsuz olarak yansıyor. Bu yalnızca bizim sorunumuz değil tüm Türkiye'nin sorunu. Kimse kendini bu olayların dışında tutup, önerilerde bulunmaya kalkmasın, herkes öz eleştirisini yapmalı.
"Gökhan Ünal ile ilgileniyoruz"
Bizim Gökhan Ünal ile ilgilendiğimiz doğru. Bu konuda Kayseri'nin başkan ve yöneticileriyle çeşitli defalar görüştük. Onlar satmayacaklarını belirtti, biz de istediğimizi belirttik."